Referanser

Hei, tusen takk for treningsplanen og konsultasjon i går. Vi syns det var veldig lærerikt og er så glad for å ha konkrete ting vi skal gjøre. Er spente på treningen og veldig motiverte. 
Du hører fra oss om hvordan det går :) 
Mvh Mari og Aleksander, 06.11.2018

Hei. Takk for hyggelig og veldig lærerikt møte med deg i går.Vi er spent og gleder oss til å trene etter disse prinsippene. Ha en flott ferie;).
Mvh Mette Dortea , 27.06.2018

Vil bare komme med en oppdatering for Fie. Etter du var og hilste på i februar har vi trent masse på ulike situasjoner og hun er blitt en helt annen hund, hun oppfører seg betydelig mye bedre sammen med andre hunder og jeg kan ha hun med på besøk til folk som har hund uten problem. På tur kan det fortsatt være litt tull i starten, men det blir sjeldnere og sjeldnere, og resten av turen går det knirkefritt.
I bil og i treningsituasjoner går det også mye bedre og hun slapper generelt mer av og vokter mindre for hver uke. Tusen takk for mange gode råd og en treningsplan som er lett og forstå og gjennomføre.
Hilsen Marie og Fie, 11.04.2018

Hei igjen. Det går absolutt fremover med treningen. Embla er også blitt en mye mer kontaktsøkende hund og vi har mye moro sammen. Vi opplever at hun ikke lenger blir fiksert av synet av en annen hund, og hun lar seg lett distrahere. Tusen takk for hjelpen. Dine gode råd var svært verdifulle og vi ser lyst på å få Emble til slik vi ønsker det. God påske til deg og dine.
Mvh Hilde, 23.03.2018

Hei Dörte. Tusen takk for møtet på mandag. Vi synes det var nyttig og gøy:) Du var utrolig flink til å forstå og gi råd ift hva vi ønsket å ha! Det er også en lettelse å se at det fungerer- å se hvordan Chili klarte å følge kommando og responderte fort til "forandring". Vi skal sette oss i dette - og satser virkelig på å følge treningsrådene!
Tusen takk igjen, Hilsen fra Krisztina, Lina og Chili, 23.08.2017

Tusen takk for hjelpen så langt, jeg har nå virkelig troen på at dette skal bli bra! Du gav gode, praktiske og gjennomførbare råd som fungerer (hvertfall hittil). Og ikke minst har kunnskapen din og rådene dine gitt meg selvtillit til gjennomføring, da jeg slipper å tvile på om det jeg gjør er riktig eller galt. 
med vennlig hilsen Irene, 16.08.2017

Hei. Takk for konsultasjonen i dag og treningsplanen. Fikk mange gode råd og tips, det var til stor hjelp. Gir deg en lyd underveis .
hilsen Ann Charlotte, 31.07.2017

Hei Dorte! Tusen takk for veldig nyttig og lærerik konsultasjon hos deg i går. Takker også for oppsummering fra timene i eposten.Vi har kommet godt i gang med rådene dine. Gleder oss til fortsettelsen og skal gi deg en tibakemelding når vi ser om det har effekt på Marley. Kanskje det er tilfeldig, men vi føler per nå at han allerede har blitt noe bedre. Ha en fin dag.
Med hilsen, trude 28.07.2017

Hei! Tusen takk for hjelpen i dag. Vi kjørte hjem etterpå og følte at vi hadde fått gode svar og hjelp. No vet vi ka vi skal gjøre og ikkje gjøre. Og kjenner på at det er veldig deilig.
hilsen Solgunn, Alexander og Ellie, 01.04.2017

Hei. Vi jobber med Lola og ser små endringer allerede, så tusen takk for hjelpen. Ha en fin helg;)
mvh Hilde-Marie 10.02.2017

Det går strålende med meg og min bamsegutt;) Må igjen takke for hjelpen! God jul til deg og dine!
hilsen Kati, 23.12.2016

Heisann Dörte! Tusen hjertelig takk for den utdypte planen! Konsultasjonen overgikk alle forventninger vi hadde og vi var veeeldig fornøyd. :-) Det viste veldig at du hadde erfaring og kunnskap om hunder og vi fikk et nytt innblikk i hva/hvordan vi skal trene Inara videre. Treningsmotivasjonen kunne ikke vært høyere enn den er nå når vi har en detaljert framgangsmåte og gode metoder vi kan bruke. Alt i alt er vi strålende fornøyde og hvis vi opplever bekjente som har samme problemstilling som oss i framtiden vill vi være trygge i å anbefale deg på det sterkeste.
mvh Marius, 30.11.2015

Takk for en fin time. Både saga og jeg fikk fornyet motivasjon på at dette skal vi klare med de nye tiltakene som du har satt opp. Tiltakene gir en god struktur  å jobbe etter, mer målrettet og ikke minst at vi får mer fokus på trening på den mentale biten som vi ikke har vært flinke nok til så langt. Dette blir spennende.
mvh Bjørn & Alice og Saga, 14.11.2015

Takk for veldig bra konsultasjon, veldig fint at vi kunne ta det på kveldstid. Tiltaksplanen ser bra ut. Vi skal gå nøye gjennom den og legge det opp slik at vi ser a det lar seg gjennomføre over tid. Dipsy er glad i å trene kontakt og lydighet, så tror dette skal gå bra. Veldig fint å få litt veiledningpå hva som er riktig.
mvh Hilde og Christian, 07.10.2015

Tusen takk for mail og god treningsplan! Ekstra takk for at du kunne ta imot oss på så kort varsel og på kveldstid! Vi følte vi fikk mye ut av samtalen igår og går på med friskt mot. Bare i dag ser vi en liten bedring i vår hund, men vi vet at det vil bli både oppturer og nedturer. Vi skal jobbe med å finne firbeinte turkamerater og gleder oss til det! Takk igjen, du hører fra oss!
mvh Jannicke og Tor Egil, 02.10.2015

Hei! Opplevde vår konsultasjon positiv og føler at du er veldig flink og profesjonell i ditt arbeid. Setter veldig pris på hjelpen og håper det kan gi Fox en bedre hverdag. Skal holde deg oppdatert under veis.
mvh Elisabeth, 17.06.2015

Hei Dörte! Takk for hyggelig/læringsrik konsultasjon. Tilbakemeldingen du sendte var fyldig og med mye god informasjon, så innlæring av gode rutiner skal vi nok få til med god innsats av hele familien, og Oscar er jo en lærevillig hund så det kan ikke være .en umulig oppgave dette! :O)
mvh Sølvi , 17.06.2015

Hei Dörte, jeg tror på opplegget du har laget til oss og jeg føler at det gjør meg til en virkelig god hundeeier når jeg ser hvor mye både hunden og jeg får ut av det! tusen takk!
Stina, 12.02.2015

Hei! Tusen takk for en veldig god konsultasjon og for treningsplan! Det var veldig nyttig å få råd om hvordan vi skal gå videre. Vi skal gi oppdatering underveis, eller ta kontakt om vi lurer på noe:). I mellomtiden ønsker vi deg en god førjulstid. Vennlig hilsen,
Camilla og Thomas, 08.12.2014
"Tusen takk for veileidningen! Det har gitt meg noe konkret å forholde meg til og som fungerer! Fortsatt god sommer! hilsen, "
Sunniva, 11.08.2014
"Takk for en hyggelig konsultasjon i dag. Jeg likte godt ditt syn på trening og ikke straff av hundene, jeg ønsker å ha trygge og gode hunder. Jeg liker at de får frihet for i mine øyne er det ikke noe liv å bare sitte i bur eller bare gå i bånd. Det blir lettere for meg å følge opp treningen siden det ikke er "noe galt" med hundene mine. Ser at jeg har noen utfordringer, men kommer til å gjøre en innsats for at alle skal ha det godt. Du hører fra meg underveis om hvordan det går, og sikkert med noen spørsmål. Takker igjen for en flott og profesjonell hjelp.
Iren, 19.05.2014
"Takk for en hyggelig prat og gode råd. Synes konsultasjonen var veldig lærerik. Ser frem til å komme i gang med tiltaksplanen. "
Agnete, 30.04.2014
"Takk for en super samtale og rask mail! Vi har begynt trening og har virkelig troen på at dette skal bli bra."
Morten og Eva, 06.03.2014
"Tusen takk for ein svært lærerik konsultasjon :) Vi er alle motiverte til å ta i bruk tiltakene du har anbefalt for å endre Chanti sin oppførsel. 
God juleferie."
Mvh Chanti, Jarand og Marianne, 12.12.2013
"Å møte Dörte var forfriskende og lærerikt. Jeg var med min hund til konsultasjon for akutt seperasjonsangst, og satt virkelig pris på at Dörte behandlet oss som et enkelt tilfelle, og ikke som en av mange. Samtalen er personlig og innholdsrik på gode råd. Fint å ha en flink person som står utenom husholdningen som kan konstatere om det vi gjør er riktig eller galt. Det er ikke noe problem å spørre Dörte om spørsmål når man er på konsultasjonen eller etterpå, hun svarer presist på spørsmålene slik at man ikke går rundt med en tvil om man gjør ting riktig.  Hun har hjulpet meg å forstå min egen hun på en annen måte, ikke bare hvordan hunden oppfører seg nå, men også hva tidligere signaler har betydd. Jeg så lyset i tunnelen ved hjelp av Dörte, og føler at vi snart har nådd «mål» med vår hund. Tusen takk Dörte, for fin konsultasjon med gode råd under og etterpå!"
May Rita Olsen og Amy, 26.11.2013
"Hei Dörte! Ikke sikker du husker meg og den lille Shi Tzu'en Buse. Jeg kontaktet deg for litt over ca 2 år siden. Bare syntes det er litt rart å tenke tilbake på hvordan adferden til Buse var. I dag er han en helt annen hund hvor han er trygg og sunn hund som forstår hvem som er flokklederen er, hvor han antagelig var min leder i en alder av 8 mnd, *stakkars*. Etter mange gode råd og en annen forståelse av hundeverdenen gikk det utrolig bra. Ville bare fortelle deg det! "
mvh Lone Håkonsen, 31.10.2013
"Vi er i full gang med tiltakene:-) Føler at vi allerede ser tegn til bedring. Chiko virker allerede gladere i hvert fall. Tusen takk for god hjelpså langt; du har gitt oss tro på positiv endring!! "
Camilla og gjengen:), 12.08.2013
"Jeg bestilte time til adferdskonsultasjon til min hund Flori pga veldig utagerende atferd mot andre hunder på tur, hun bjeffet aggressivt og dro voldsomt i båndet for å komme seg mot hunden. Jeg var ganske nervøs men det hadde jeg ingen grunn til, jeg ble møtt av en glad og imøtekommende dame som forsto både mitt problem og Flori's problem veldig fort. Jeg har prøvd alt med Flori uten hell og hun ble verre etter første løpetid. Dorte laget en framgangsplan jeg skulle bruke og allerede to dager etter konsultasjonen har vi passert fint forbi 4 hunder uten noe bjeffing eller utagering. Jeg vil anbefale Dorte til alle jeg kjenner!"
Vibeke, 06.06.2013
"Vi er kjempefornøyd! Det føles som om vi har gått flere steg fremover; spesielt med mennesker. I møte med hunder går det så langt overraskende bra! Det er gjerne et bjeff, men det er jo ingenting i forhold til slik det var! Vi setter kjempestor pris på all hjelp og alle tips vi har fått av deg, og vi nøler ikke med å anbefale deg videre til andre! "
hilsen Bo og Sofie, 13.08.2012
Teo"Takk for god hjelp med min god gutt, Teo (bilde)"
Irene Børven, 22.03.2012
"Vi har en welsh terrier som vi overtok da den var 5 mnd. Den har nå bodd hos oss i 1 år. Obi er en dominerende liten hund som ikke gir seg uten kamp. Særlig ifm pelsstell (napping) og kloklipping har det vært en utfordring. Obi, vår Welsh terrierHan knurrer og biter. Han tar også ting som han nekter å slippe. Veterinæren rådet oss til å avlive hunden, men vi valgte heller å kontakte Dörte. Hun kom hjem til oss, og observerte en urolig og dominerende hund, som mange nok hadde kvittet seg med for lenge siden. Dörte anbefalte at Obi skulle gå med husbånd. Dette har fungert over all forventning fra dag én. Han er blitt roligere, vi får lett tak i han hvis det trengs, og vi slipper å gripe etter hunden. Vi har tatt pelsstell i små etapper, og stoppet før han blir urolig og sint. Det går bare bedre og bedre for hvert forsøk. Vi fikk også råd om at hunden skulle ta kontakt med oss, og nå ser det faktisk ut som Obi liker oss. Før ble vi nesten oversett. Obi er en oppvakt hund som trenger utfordringer, så vi prøver å variere turene og gi han leker som trimmer hjernen også. Etter en mnd med trening har alt blitt mye bedre, men han prøver oss ut hele tiden. En stor takk til Dörte for gode råd og veileding til å fortsette treningen mot et godt liv sammen med Obi."
Dagny og Gjert, 10.02.2012
"Vi vil gjerne takke deg for den hjelpen vi fikk med labrador tispen våres Tika. Det var store forandringer for oss alle da jeg kom inn i flokken. Siden har vi trent mye og alt har blitt så mye bedre. Vi fikk veldig god veiledning av Dörte og riktige treningsmetoder for å jobbe sammen med Tika. Tika har blitt en mer balansert og rolig hund etter vi trappet opp mosjon og hjernetrim, som vi fikk anbefalt av Dörte. Vi koser oss i hverdagen. Vi er veldig glad for å ha en så glad og fornøyd hund. Tusen Takk."
Kathrin, Ørjan og Tika, 19.05.2011
"Hei Dörte:) Nå har jeg jobba masse med Buse, føler ihvertfall jeg. Om han er blitt noe bedre på det jeg anså som problem er kanskje vanskelig å si, men jeg syntes jeg har fått en mye bedre kontakt med han. Jeg er blitt strengere og klarere når jeg snakker til han. Jeg tror han har skjønt at jeg bestemmer. Han ser på meg og virker mer opptatt av meg. Vi har funnet bedre alternativer til godbiter, noe han virker storfornøyd med. Utrolig kjekt å se han virkelig jobbe for godbitene. Jeg og Buse har nok masse å jobbe med ennå, dette tar tid som du selv sa, men jeg føler jeg har bedre kontroll og vet hva jeg kan gjøre. Det kom godt med å prate med deg. Så takk for god hjelp. :)"
hilsen Lone Håkonsen og lille Shi Tzu'en Buse , 14.09.2010
"Vi har ein border collie blanding som vi har hatt forskjellige småproblem med, blandt anna med bjeffing på tur og piping og masing innendørs. Vi fekk hjelp av Dörte til å komme fram til eit treningsopplegg med litt meir mental stimuli og ser allerede store framskritt! I tillegg har vi blitt inspirert til å finne på fleire morsomme aktiviteter med hunden som gjør han og oss meir tilfreds i kvardagen. Veldig fornøgd med hjelp og oppfølging!"
Mari og Arne, 31.01.2010
"Vi vil gjerne takke for god hjelp med lille tolleren vår Emma. Etter du var hos oss for to uker siden har vi brukt den 9 år gamle puddelen til å øve. Vi har hatt Emma og puddelen med oss rundt på Nesttun. Allerede første gangen vi gikk var Emma mye tryggere, fremdeles litt skeptisk, men ble iallefall med oss. Etter det har det bare gått bedre og bedre; senest idag gikk hun alene med oss forbi gravemaskiner og store lastebiler, og man skulle tro hun aldri hadde vært redd. Så per i dag føles det som om puddelen virkelig var en mirakelmiddel. Synes Emma har blitt så mye flinkere.(...)Vi skal iallefall forsette å trene på flere plasser med ulike nivåer og typer bråk, så håper vi det skal gå fint."
Tonje Otterskred, 1.12.2009